Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum
A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Könyvtára

A Ludwig Múzeumban 2005 óta nyilvános, nem kölcsönző szakkönyvtár működik. A könyvtár fő gyűjtőköre az 1945 utáni magyar és egyetemes művészet, különös tekintettel a kelet-közép-európai régió képzőművészetére.

A könyvállományban a magyar és külföldi alkotók monográfiái, illetve a hazai és nemzetközi kiállítási katalógusok mellett a kortárs művészetet tárgyaló nemzetközi szakirodalom is megtalálható. A meghatározó nemzetközi kiállítások, biennálék, triennálék katalógusai, a kiemelkedő külföldi intézmények magyar könyvkereskedelemben nem forgalmazott kiadványai is hozzáférhetők a könyvtárban. A kortárs képzőművészet szűkebb területei (fotó, film, videó, média, design) külön gyűjtemény alkotnak, és elérhetőek a kortárs építészet elméletével foglalkozó hazai és nemzetközi kiadványok is.

A folyóirat-gyűjteményben a meghatározó magyar (Balkon, Magyar Műhely, Mozgó Világ, Új művészet, Műértő, Artmagazin stb.) és nemzetközi kiadványok (például ArtForum, The Art Newspaper, Beaux Arts, Cabinet, Kunstforum, Parkett, Springerin, Portfolio) a 80-as évekig visszamenően böngészhetők.

Az érdeklődőket a folyamatosan bővülő on-line katalógus segíti a kutatásban.

A kutatóknak könyvtáros és művészettörténész segít a további tájékozódásban.

A könyvtárban két, internet-hozzáféréssel felszerelt számítógép, szkennelési lehetőség áll az olvasók rendelkezésére.

Beiratkozási akció

Az éves olvasójegy mellé a beiratkozók választhatnak egy ajándék példányt korábbi kiállítási katalógusainkból. Legyen tagja a könyvtárunknak, és gyarapítsa a támogatóink körét!

Éves könyvtárhasználati díjak

* Teljes árú: 200 Ft
* Kedvezményes (diákoknak, nyugdíjasoknak 50%): 100 Ft
* Ingyenes: 16 év alattiaknak, 70 év felettieknek, a vakoknak és gyengén látóknak, mozgáskorlátozottaknak, könyvtári, levéltári, múzeumi, közművelődési intézmények dolgozóinak és pedagógus igazolvánnyal rendelkezőknek. A kedvezményre jogosító, érvényes igazolvány bemutatása szükséges.


Könyvtárosok: Üveges Krisztina, Ujlaky Éva


Név:
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum
Cím:
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
Telefon:
(06 1) 555 3487
Fax:
(061) 555 3458
E-mail:
konyvtar@ludwigmuseum.hu
Nyitva tartás:
Szerda-Péntek: 11-18;
Szo 14-18.
Térkép:
Átlagos (0 szavazat)